Wildlife

Åpningsfest for Wildlife skulpturpark

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Du inviteres med på å erfare natur og skulptur på nye måter når Wildlife skulpturpark åpner lørdag 24. juni i Nesoddparken. På programmet står av avduking av et tjuetalls nye skulpturer, performance, konserter og god mat.

Artikkelen er oppdatert 20.10.2017

Mye som skjer

Åpningsfesten starter allerede klokka 13 og varer til 22 på kvelden. Festen passer godt for barnefamilier, de som er på dagsbesøk, og de som vil bli hele dagen og utover kvelden. Det er ikke parkering på området under åpningsdagen.

Gunvor Nervold Antonsen brukte to dager på å henge opp de store og tunge teppene i det store treet med lift. Treskulpturene er også Nervold Antonsen sine og utført av kunstneren selv med motorsag.

Prosjektleder for Wildlife, Linn Cecilie Ulvin kan fortelle at det er mye som skjer, i tillegg til avdukingene av selve skulpturene:

– Det blir velkomsttaler fra varaordfører Erik Aadland, styreleder Lin Stafne-Pfisterer i Nesoddparken, kuratorene NIKOTIN og Tommy Ohlsson. Vi presenterer et innholdsrikt program med performance, opplesninger, en konsert ved tjernet i parken, og konsert og DJ på parkeringsplassen på Nesoddparken. Leietagerne på Nesoddparken åpner atelierene sine og inviterer publikum inn. Parkeringsplassen på Nesoddparken gjøres om til uteservering, det blir thaimat og grilling, bar i garasjen, og i kafeen innendørs serveres det suppe med brød stekt i egen uteovn, vafler, kaker, te og kaffe, sier hun.

Performance på åpningsdagen fremføres av Christian Tony Norum. Lesning ved Inger Wold Lund og Hans Petter Blad. Det blir konsert med Claire Tolan, Urd J. Pedersen og Calle Segelberg. Servering blir det ved Annas hybel og Miljøhagen.

Bredt spenn av kunstverk
Wildlife-prosjektet kurateres av av kunstnergruoen NIKOTIN, som består av Aurora Passero, Camilla Steinum og Robin Danielsson, som også viser egne verk i skulpturparken.

– Ønsket om skulpturpark på Nesoddparken er ikke ny, og Wildlife skulpturpark er en motor som virvler i gang et enormt løft for denne ambisjonen. Det er et ambisiøst og omfattende kunstprosjekt, en utendørs utstilling og en temporær skulpturpark. Det er en stor gruppe kunstnerne, som representerer en yngre, og svært potent og aktiv generasjon. Gjennom ulike strategier og materialer har kunstnerne arbeidet med skulptur og rom, og produsert verk som skal bli værende på Nesoddparken fram til 2020, sier prosjektleder Ulvin som selv er billedkunstner, forfatter og kurator. Hun er også leder i Nesodden kulturråd.

De tjue kunstverkene som skal settes opp i Wildlife skulpturpark, har et bredt spenn fra tekstbaserte- og performative arbeider, som blant annet en stedspesifikk audiotur, til trestokker formet med motorsag, og bronsestøp forankret i stein.

 

Andrea Bakketun monterer en skulptur som utnytter energien i området. På toppen er det en pipevifte og solceller gjør at skulpturen vil lyse om kvelden. Inne i skulpturen henger en loddet fiskesene med hår og biter av overlevelsesteppe. – Jeg synes det er interessant å utfordre instrumentets opprinnelige funksjon, som kan sies å være forenkling og muliggjøring av en oppgave mennesket ikke er istand til å utføre selv, om det er lydproduksjon eller målinger. I mine arbeider lager jeg innretninger som registrerer omgivelsene, her naturkreftene, og oversetter dem til et annet visuelt språk som ikke nødvendigvis er oppklarende eller forenklende, men heller har et poetisk potensiale, sier hun. Bakketun er invitert til å være med i Wildlife Skulpturpark som den ene halvdelen av duoen Bakketun & Norum. På selve åpningsdagen av Wildlife blir det performance regissert av Christian Tony Norum, der han blant annet har med seg to musikere, og fremfører dikt skrevet til skulpturen.

Marthe Elise Stamrud

Marte Elise Stramrud lager et «flat-vase»-prosjekt med keramiske figurer som skal stå i skogholtet. – De skal undersøke forholdet mellom det to- og tre-dimensjonale. Det handler om persepsjon og forestillinger; om noe som dette keramikk-objektet er, men som det samtidig ikke er, men samtidig kan fungere som det, sier hun. Hun har laget flate vaser, som derfor ikke er det vi forbinder med vaser, men samtidig er det rør på de, slik at planter kan settes oppi de. – foto: mmj-12.06.17

Kunstnere som deltar i Wildlife skulpturpark:
Andrea Bakketun og Christian Tony Norum
Ann Cathrin November Høibo
Anne Fellner og Burkhard Beschow
Aurora Passero og Robin Danielsson
Aurora Sander
Camilla Steinum
Charlie Roberts
Claire Tolan
Gunvor Nervold Antonsen
Hanne Lippard
Inger Wold Lund
Johanne Hestvold
Marthe Elise Stramrud
Ruben Steinum
Sandra Vaka Olsen
Silje Linge Haaland
Steinar Haga Kristensen
Tarje Eikanger Gullaksen
Tobias- Alexander Danielsson
Urd J. Pedersen og Calle Segelberg

Kurator:

Kunstnergruoen NIKOTIN, som består av Aurora Passero, Camilla Steinum og Robin Danielsson.

Oppdragsgiver:

Nesoddparken a.s.

Velkommen til åpning av Wildlife skulpturpark

Les tidligere artikkel:
23. desember 2016: «Ny skulpturpark i Nesoddparken«