Bli med å utvikle Nesoddparken

Bli med å utvikle Nesoddparken

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

– Alle som ønsker det kan komme hit til de vakre og grønne omgivelsene for å oppleve nærhet til naturen, sier leder Torhild Hellstrøm i Miljøhagen. Og er du glad i bruke hendene? Da kan du bli med å plante og pynte.

Miljøhagen disponerer en tomt på cirka 20 mål, som blant annet består av en gammel eikeskog, beitemarker og et opparbeidet parkområde rundt hovedbygningen som også har navnet Nesoddparken.

– Alle som ønsker det kan når de vil ta turen til Nesoddparken for å oppleve natur, ro og meditasjon, sier hun.

Permakultur
Miljøhagen jobber jevnt og trutt med parkomgivelsene i Nesoddparken. – Alt vi gjør er ut fra tanken om et felles miljøansvar, basert på permakultur, sier hun.

Permakultur er bærekraftig utvikling i praksis. Over hele verden forbindes begrepet permakultur med å ta i bruk lokale ressurser for å dekke grunnleggende menneskelige behov med minst mulig ressursbruk. Leder Julio Perez i Norsk permakulturforening er aktiv i Miljøhagen. Du kan komme til parken og nyte omgivelsene, eller jobbe med jorden selv.

Dugnad
Noen av Miljøhagens medlemmer jobber ofte i parken, men alle som vil kan delta på dugnader som arrangeres jevnlig.

Miljøhagen dugnad 31. mai 2016

Dugnad ved dammen 31. mai 2016. Foto: Miljøhagen.

– På forrige dugnad 31. mai kom det ti personer, selv om det var regnvær. Vi opparbeidet dammen for året, med ny duk og subbus, og beplantet og la heller på området rundt. På neste dugnad skal vi videreutvikle våre planer om å gjøre området rundt dammen til et sted der folk setter seg ned for å ta inn lyder fra bekken som sildrer, se på insektene som svermer og dyrelivet i og rundt dammen, amfibier og fugler. Alle er hjertelig velkomne til å delta, og møt gjerne opp med arbeidshansker, sier hun.

Skolehagen
Miljøhagen planter diverse urter. Matsalongen, som også har tilhold i Nesoddparken, henter urter og planter fra samme området.

Jaer skole har hatt en egen skolehage i Nesoddparken siden 2012. Skoleelevene har vært med å plante og høste inn frø, poteter og grønnsaker.

Leder Torhild Hellstrøm i Jar skole. Foto: MMJ

Leder Torhild Hellstrøm i Miljøhagen jobber her i skolehagen til Jar skole. Foto: MMJ

– Vi i Miljøhagen vil gjerne ha med oss skolebarna. Det er de som skal ivareta framtidens naturressurser. Derfor har vi tilbud om skolehage. For tiden er det Jaer skole som benytter seg av dette tilbudet, men vi ønsker alle skoler på Nesodden velkomne. Vi lager undervisningsmateriell for barneskolen om samspill og forståelse av helhet i naturen, sier hun.

Søndagskafé
Miljøhagen får inntekter ved å arrangere søndagskafé innendørs i Nesoddparken annenhver søndag. De andre søndagene er det andre leietakere i bygningen som har kafé. For tiden er kafeen sommerstengt, men åpner igjen etter sommeren.

Miljøhagen har fått støtte fra flere hold: KLPs dugnadsfond, Sparebankstiftelsen, Folkeopplysningsrådet på Nesodden, Akershus fylkeskommune, Stiftelsen Miljøansvar, Kiwanis og Nesodden kommune.

– Jeg vil gjerne fremheve Ornitologisk forening på Nesodden, som er våre gode støttespillere. Vi samarbeider mye med dem. Gamle trær og vindfall lager et eldorado for fugler og insekter, sier hun.

Dugnad
Har du lyst til å jobbe i det grønne?

Gjøre det du ønsker, smått eller stort?
Lære mer om permakultur?

Eller bare kom innom en dag?
Kanskje på en fellesdugnad?


Ta gjerne kontakt med:

Torhild Hellstrøm, leder i Miljøhagen
tlf.: 950 72 513
e-post: torhiren@online.no

Neste dugnad med Miljøhagen:
Søndag 19. juni klokken 13

Velkommen til Nesoddparken!