No-Word-for-Worry

«Det siste undervannsfolket» på NRK2

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Mandag 22. februar viser NRK2 en helaften med den prisvinnende dokumentaren «Det siste undervannsfolket» (No Word for Worry) sammen med bakomfilmen «Undervannsfolkets kamp» (Kindred Spirits). De vises også tirsdag 23. februar klokken 23 og 23.50.

Dokumentarfilmen er regissert av Runar Jarle Wiik, som bor på Nesodden, og produsert på Nesoddparken av Mette Cheng Munthe-Kaas i Ten Thousand Images.

Festivalversjonen på 90 minutter kan du ser her:

30 sekunders teaser

«No Word for Worry» (Vimeo)

Facebook-siden

Litt om «Det siste undervannsfolket» («No Word for Worry»)
Handlingen er om Hook som vokste opp på havet; som sjønomade i en verden som forgår. Med en fotografering som tar pusten fra deg, følger denne prisvinnende dokumentaren Hook fra nederst på den sosiale rangstigen til en sjøreise inn i hjertet av Mokens rike utenfor kysten av Myanmar. I sitt forsøk på å redde sin kultur, kommer han ansikt til ansikt med universelle spørsmål omkring identitet, kjærlighet, tap og tilhørighet.

Moken er en av de siste kulturer igjen på planeten som kan fortelle oss mye om hva vi har mistet i den moderne verden. Truet fra alle hold, er deres levemåte nå i fare for å forsvinne, og med det mister menneskeheten en viktig brikke i vår kulturelle mosaikk. Jeg ønsker å fortelle mokenfolkets historie til verden, slik at vi kan bli kjent med dem og hva de står for», sier regissør Runar Jarle Wiik.

 

Litt om «Undervannsfolkets kamp» («Kindred Spirits»)
En eventyrlig film om hvordan et multinasjonalt team av filmarbeidere fullførte opptakene til dokumentaren «Det siste undervannsfolket» (No Word for Worry) i det utilgjengelige Mergui-arkipelet utenfor Myanmar (Burma) og sørvest Thailand. Regissør og Filmfotograf Runar Jarle Wiik og hans team, bestående av folk fra fem kulturer med like mange språk, måtte lære å leve sammen som sjønomader i en liten katamaran, for å kunne gjøre opptak i forbudte områder på militære øyer og i mafia-kontrollerte nasjonalparker.

Mer om Ten Thousand Images

no word for worry