Tre kunstnere smykket seg i Tolfa

Tre kunstnere smykket seg i Tolfa

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Berit Blindheim, Trine Johnsen og Randi Elmenhorst viste fram sine håndlagde smykker til italienerne under TolfArte 4.-6. august. Kunsthåndtverk er årets tema for kulturutvekslingen mellom TolfArte og Kulturisten, og Berit, Trine og Randi, som alle er leietakere i Nesoddparken, fikk gleden av å møte et større publikum i Italia.

Berit Blindheim på sin stand med smykker. Alle foto av Tore Henning Larsen om ikke annet nevnt.

Berit Blindheim på sin stand med sine smykker. Alle foto av Tore Henning Larsen om ikke annet nevnt.

Trine Johnsen med sine sølvsmykker. Alle foto av Tore Henning Larsen om ikke annet nevnt.

Trine Johnsen med sine sølvsmykker.

Tolfa ligger en times kjøretur utenfor Roma og er Nesodden kommunes vennskapskommune i Italia. Hvert år arrangeres kulturfestivalen TolfArte i Tolfa om sommeren. Senere i august og september arrangeres Kulturisten på Nesodden. Begge festivalene ønsker å inspirere og dra nytte av hverandre, selv om festivalen i Italia er mye større på flere måter.

Foto: hentet fra TolfArtes Facebook-side.

Foto: hentet fra TolfArtes Facebook-side.

Tolfa er alt man forbinder med Italia. Den pittoreske fjellandsbyen ligger en snau time fra Roma, og er omkranset av et 17 000 hektar stort fuglereservat. I tillegg til fuglene er det bare Tolfas egne kyr og hester som har lov til å bevege seg fritt i området, som hvert år «invaderes av over femti tusen romere som strømmer til TolfArte-festivalen, sier kulturist Tore Henning Larsen som er med Nesoddens delegasjon på tur.

Formidabel velkomst da representanter fra Nesodden kommune ble tatt imot av Tolfa kommune og TolfArte! På bildet ser vi blant annet kultursjef Ellen Knutsen og Jutta Bachmann fra Nesodden kommune og de aller flotteste representantene fra Nesoddparken: Berit Blindheim, Trine Johnsen og Randi Elmenhorst. Med dem er også blant annet kultursjef Cristiano Dionisi fra Tolfa. – sammen med Norberto Cenci, Simona Sarti, Steinar Knudsen (journalist i Amta). Foto: Tore Henning Larsen

Formidabel velkomst da representanter fra Nesodden kommune ble tatt imot av Tolfa kommune og TolfArte! På bildet ser vi blant annet kultursjef Cristiano Dionisi fra Tolfa, Norberto Cenci, Simona Sarti, Steinar Knudsen, som er journalist i Amta, kultursjef Ellen Knutsen og Jutta Bachmann fra Nesodden kommune, og de aller flotteste representantene fra Nesoddparken: Berit Blindheim, Trine Johnsen og Randi Elmenhorst.

Kultursjef Cristiano Dionisi ønsker Trine Johnsen velkommen til Tolfa.

Larsen forteller at da TolfArte ble arrangert for første gang for tretten år siden, var det 300 mennesker som kom, i år kom 50 000!

Men det er ikke bare størrelsen det kommer an på.

– Jeg tror at jeg – uten å ta i for mye – kan si at turen, festivalen, og utstillingen har vært meget vellykket. TolfArte er et skoleeksempel på hva man kan få til, dersom man vil, og har de rette personene til å organisere og lede. Dette er internasjonalt samarbeid på sitt beste. Jeg synes Berit, Randi og Trine representerte Norge og Nesodden på en forbilledlig måte, og de fikk meget god respons på sin kunst. Jeg er mektig imponert over den jobben kultursjefene i Tolfa og Nesodden gjør, og gleder meg til å fortelle mer om TolfArte og Kulturisten i neste nummer av Signalen, sier han, som også er redaktøren av bladet som blir til mens Nesoddbåten går.

Randi Elmenhorst bidro med seks ringer til utstillingen under TolfArte kalt "Digest - part 1". De er laget med halvedelstener som blir spist av vesener (i leire) ...

Randi Elmenhorst bidro med seks ringer til utstillingen under TolfArte kalt «Digest – part 1». De er laget med halvedelstener som blir spist av vesener (i leire) …


Ordfører i Tolfa og kultursjef Ellen Knutsen fra Nesodden.

Ordfører i Tolfa og kultursjef Ellen Knutsen fra Nesodden.

Foto hentet fra Facebook-siden til TolfArte.

Foto hentet fra Facebook-siden til TolfArte.

Foto hentet fra Facebook-siden til TolfArte.

Foto hentet fra Facebook-siden til TolfArte.

Se mer fra TolfArte 2017

Kulturisten 2017 på Nesodden:
junior og ung: 26. august
scene og kunst: 22.-24. september

 

Les om Kulturisten på nettsiden til Nesodden kommune: «Nesoddenkunstnere til Italia»