Fuglenes dag i Nesoddparken

Fuglenes dag i Nesoddparken

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Fuglenes dag markeres med et variert program, spesielt tilpasset barnefamilier lørdag 27. mai klokken 10-14 i Nesoddparken. Arrangør er Norsk ornitologisk forening, Nesodden lokallag, i samarbeid med Miljøhagen og Nesoddparken.

Allerede klokken 07:30-10.00 blir det fuglesangtur i Røerskogen med Hans Tjernshaugen med oppmøte i Nesoddparken. Dette passer for dem som liker å lære mer om fugler.

Klokken 10.00 kommer ordfører Nina Sandberg for å avduke en ny fugletavle i parken til Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter. Fugletavlen er laget av illustratør Elin Eriksen som er leietaker i senteret. Eriksen vil like etter avdukingen åpne en utstilling med 30 fugle-akvareller innendørs. Utstillingen henger i cirka én måned. 11. juni vil forresten Eriksen også ha utstilling under Oddnose på Hellviktangen.

Fra klokken 10:15 og utover blir det rullering av ulike fuglerelaterte aktiviteter: fjærtrykk, rebusløp og fuglebingo. Miljøhagen har kafé.

Det tilbys også minikurs i fuglefotografering ved naturfotograf Even Hønsen Agerup. Ta med eget kamera og passende linse. Kurset er ikke tilpasset barn.

Klokken 13:15 blir det ringmerking av fugleunger med Jan Erik Røer. Det tas forbehold om fugleungenes utvikling, om de er store nok til å ringmerkes.

Les mer på nettsiden til Norsk ornitologisk forening, avd. Oslo og Akershus

Du kan også se mer på Facebook-siden til foreningen.

Akvareller av Elin Eriksen: