Fotokurs med Grandefoto i Sahara november 2016..

Grandefoto tar av

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Grandefoto har flydd ut av det lille redet sitt i Nesoddparken, og ut i den store verden. En fotoreise til Marokko ble utsolgt på rekordtid. – Kurset til Marrakech og Essaouira i november 2017 ble fullbooket på 59 minutter, sier en stolt Solveig Grande. Men ikke fortvil, det er satt opp flere fotokurs i 2017.

Grandefoto startet opp i sine små lokaler i Nesoddparken for knappe tre år siden. Nå har de lettet og etablert seg som en av Norges største tilbydere av fotokurs. I 2013 hadde vi 15 deltakere på fotokurs. I 2016 har vi hatt over 350, sier Solveig.

Hun holder fotokursene sammen med samarbeidspartner Tone Haugerud. De tilbyr ved siden av diverse fotokurs på ulike nivåer, mobilfotografering, portrett, spesialkurs til bedrifter, LIVE fotokurs, fotoreiser med mer. Kortvarige og lengre kurs har de arrangert i Oslo, Nesodden, Mysen, Nordmøre, Skagen, Spania, Portugal og nå sist i Marokko.


Fotoreiser
– Vi hadde vår første fotoreise til Marokko i november. Et reiseselskap arrangerte turen, og de spurte om vi ville være med å holde fotokurs. Det ville vi selvsagt. Det ble en rundtur i Marrakech, landsbyer, Atlasfjellene og Sahara. Veldig, veldig spennende – og med fine fotomotiv overalt. Nå gleder vi oss til neste tur, sier Solveig.

Den nye turen til Marokko lanserte de 5. desember, og som sagt ble den fulltegnet på rekordtid.

Fotokurs med Grandefoto i Sahara november 2016..

Fotokurs med Grandefoto i Sahara november 2016.

– Fotoreisene våre begynte med en tilfeldighet. Jeg hadde noen bekjente som startet et lite hotell i idylliske Villajoyosa i Spania. På Facebook spurte de om jeg var fristet til å holde fotokurs der. De måtte jobbe hardt for å få med seg de første deltakerne, men etter det har pågangen til denne byen, som vi har hatt flest fotoreiser til, bare økt. Byen er en liten perle med fotomotiv overtalt. Vi opplever at deltakerne utvikler seg veldig i løpet av en slik tur, hvor man går inn i en boble sammen med andre fotointeresserte. Dette er kjempegøy, sier Solveig.

– En positiv overraskelse er at folk kommer igjen på nye fotokurs, og nå har vi klart å utvikle et konsept hvor deltakerne øker kompetansen for hvert kurs. Veldig sosialt har det også vist seg å være. En deltager uttalte at han har fått fotovenner for livet etter et kurs i Villajoyosa, sier Tone.

Fotokurs med Grandefoto i Villajoyosa i Spania.

Fotokurs med Grandefoto i Villajoyosa i Spania.

Årets fotograf
Enda mer luft under vingene fikk Grandefoto da Norges fotografforbund nylig kåret Tone Haugerud til «Årets fotograf» i 2016 i kategorien «familie/gruppe». Landskonkurransen til Norges fotografforbund er den mest prestisjetunge fotokonkurransen for profesjonelle fotografer i Norge. Tidligere har magasinet Ditt bryllup kåret Solveig Grande til en av landets beste bryllupsfotografer.

Tone Haugerud og Solveig Grande samarbeider om fotokurs og fotoreiser.

Tone Haugerud og Solveig Grande samarbeider om fotokurs og fotoreiser.

Grandefoto holder til i Nesoddparken på Nesodden
Solveig Grande, tlf. 934 03073,
solveig@grandefoto.no
Tone B. Haugerud, tlf. 970 64131, tone.haugerud@online.no

Mer info om kurs og påmelding:
www.grandefoto.no

Fotokurs med Grandefoto i Sahara i Marokko - november 2016.

Fotokurs med Grandefoto i Sahara i Marokko – november 2016.