Kalgraff, Randi

Randi Kalgraff, (f. 1962), interiørarkitekt MNIL, kurator

Randi Kalgraff påtar seg kuratoroppdrag for kunstnere basert på gjensidig inspirasjon, i og utenfor Nesoddparken. Utstillinger i Nesoddparken settes opp etter avtale med daglig leder og i.h.h. til aktiviteter på huset.

Har kuratert utstillinger for anerkjente kunstnere som arbeider innenfor ulike medier. Har også kuratert innenfor foto- og videokunst i eget utstillingskonsept kalt MONTHLY, hvor flere av landets fremste fotokunstnere har vært vist.

«Jeg viste utstillingen «Several Species of Art Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict» i visningsrommet MONTHLY. Da jeg ble kontaktet av Randi med forespørsel om jeg ville stille ut i lokalene på Nesoddenparken Kunst- og Kulturnæringssenter kjente jeg hverken henne eller galleriet. Arbeidet med utstillingen ble preget av MONTHLYs profil og utstillingsrommets begrensninger. Randi var inspirerende å jobbe med. Hun viste stor evne til å forstå mine noe plastiske intensjoner, hun har ekte kjærlighet til kunsten og er en tydelig gallerist. Samarbeidet inn mot utstillingsåpningen, med utvalg og henging, var et viktig løft for utstillingen.» Annar Bjørgli, billedkunstner

 

Kontakinformasjon: Randi Kalgraff / c/o Nesoddparken Kunst- og Kulturnæringssenter, Løeshagaveien 49, 1459 Nesodden / ra.ka@online.no / 40404596

 

Utdanning:

2018 –             PPU KDA, OsloMet (pågår)

2010 – 2011    Kuratorarbeid, HIT

1991 – 1992    Kunsthistorie grunnfag, UIB

1886 – 1991    Interiørarkitekt MNIL, hovedfag/cand. design, SHKD, Bergen

 

Arbeidserfaring:

2013 – nå                    Faglærer kunst og håndverk ved Berger skole, Nesodden.

2012 – nå                    Selvstendig næringsdrivende kurator, Nesoddparken    Kunst- og Kulturnæringssenter, Nesodden.

* Kurator for separat- og gruppe utstillinger i Nesoddparkens lokaler.

2000 – 2010    Ansatt interiørarkitekt i firma AS Scenario, Oslo.

* Prosjektleder og medarbeider for mellomstore interiør prosjekter i næringsbygg og boliger, for offentlige og private oppdragsgivere.

1992 – 1999    Selvstendig næringsdrivende interiørarkitekt/scenograf.

1992 – 1999    Undervisning i perioder ved AOF og MI, Bergen. I hhv Interiørarkitektur og stilhistorie.