Nesodden filmpark

Nesodden Filmpark

Kontakt oss info@nesoddenfilmpark.no

Vi ønsker å skape et levende filmmiljø på Nesodden for profesjonelle filmarbeidere og skape/styrke interessen for film blant barn, unge og voksne på Nesodden.

Nesoddparken Filmpark er initiert av Mette Cheng Munthe-Kaas, klipper  og produsent og Anne Berit Vestby, regissør, produsent og fotograf. De driver begge hvert sitt  uavhengige produksjonselskap,  Ten Thousand Images og Subrosa Film AS . I tillegg har Dag Christian Klevås Rye sluttet seg til Nesodden Filmpark og vil hovedsaklig være ansvarlig for administrasjonen. Han jobber som kommunikasjonsrådgiver og som freelanceskuespiller innen teater og filmproduksjon, .

Sammen har vi vært og er villige til å bruke tid og energi for å få dette opp å stå i løpet av 2012. Vi vil at Nesodden skal bli den ”filmkommunen” vi vet at den har potensialet for å bli.

Nesoddparken Filmpark ønsker å kunne være en bidragsyter og være et samlingsted for mennesker som jobber med film og som har interesse for film.

På Nesoddparken leier vi i dag en “gang” med 3 kontorer. Her vil det bli en klippesuite, hvor man kan komme å gjøre selve klippejobbe. Et administrasjonkontor, hvor planlegging av workshops, seminarer, filmverksteder og andre aktiviteter blir jobbet med. Og et produksjonskontor som vi ønsker å låne ut til filmproduksjoner / produsenter. Nesoddparken Filmpark vil også vær et sentralt sted for filmarbeidere i området, hvor de kan komme å få søke råd, innspill og vi vil kunne gi informasjon og bistand til søknadssteder.

Vår visjon
Skape et levende filmmiljø på Nesodden for profesjonelle filmarbeidere og skape/styrke interessen for film blant barn, unge og voksne på Nesodden.

Målsetning
Nesoddparken Filmparks hovedmålsetning er å være en foretrukket partner når det skal produseres film på Nesodden. Gjennom å  tilby produksjonslokaler for for- og etterarbeidsfasen i en produksjon. Skape et nettverk av kontakter i filmmiljøet, med alt fra skuespillere, lys-mestere, regissører produsenter, klippere m.m. En samling av et slikt fagmiljø vil også styrke Nesodden kommune som den kunstner- og kulturkommunen den er i dag.

Vårt mål er også å skape gode filmopplevelser for barn, unge og voksne på Nesodden gjennom blant annet faglige seminarer, masterclasses, workshops, filmverksted for filminteresserte barn/unge og regelmessige filmvisninger av klassikere, dokumentarer, kortfilmer, animasjon m.m.

Vi vil inngå et samarbeide med medialinjen på Nesodden videregående skole, som regnes som er en av de beste medialinjene i Oslo-området. Og vi ønsker å legge til rette for at unge filminteresserte på Nesodden skal kunne få utvikle sine talenter.

Om oss i Nesodden Filmpark:

Mette Cheng Munthe-Kaas jobber som produsent og klipper på uavhengige dokumentarer. For tiden er hun produsent på Dokumentaren «No Word For Worry» og transmedia prosjektet rundt denne: «Project Moken» om de siste sjønomader.

Tidligere arbeid omfatter:
produsent «Kabang Nordic Origins», klipp og co-regissør «Maritime Kvinner» og «Krigsseilerne – med æren i skue» for NRK
klipp av teatralsk doc «Konger av Oslo».

Anne Berit Vestby er regissør, produsent og fotograf.
Vestby lager ofte kontroversielle filmer. Dokumentaren ” Til hvilken pris” (1997) om hormoner og antibiotikabruk i landbruket i EU og USA ble forbudt i Norge. Den ble derfor kalt «den forbudte filmen». Den ble derimot vist i 11. andre land, inkludert Sverige og Danmark.

Tidligere arbeider omfatter:
“Belle Gunness- en seriemorder fra Selbu”, “Fra Bærum til Bangladesh”. “Den Iskalde Krigen”. TV serien: “Institusjonen”.

Hun er nå premiereklar med den kontroversielle dokumentaren “Lillebror ser deg” som snart vises på NRK. I fem har hun fulgt en gruppe som forsøker stoppe giftdumpingen I Oslofjorden.

Dag Christian Klevås Rye er utdannet innen informasjon- og samfunnskontakt (PR) og jobbet med dette i over ti år. Siden 2005 har han, ved siden av vanlig jobb, tatt oppdrag som freelanceskuespiller med mindre roller i ulike tv-, reklame- og teaterproduksjoner.

Han har blant annet vært med i disse produksjonene:
Nationaltheatret: En Tjener for to herrer, Fanny og Aleksander, Reisen til julestjernen. Det Norske Teatret: Yvonne. Han har også spilt i flere amatørteateroppsetninger, blant annet hovedrollen i Anton Tjekhovs “Svanesang” med Teater Øst.