Nesoddparkens Anna Christina Lorenzen har i dag åpnet ny utstilling i Skien. Utstillingen er åpen lørdager fra 13.00 – 15.00 frem til 31/1. Utenom ordinær åpningstid – etter avtale.

Utstillingen består av tekstile arbeider i form av flagg og bannere. Materialitet står sentralt. Det er blant annet tatt i bruk håndfargede silke- og bomullsstoffer, familiens nedarvede tekstiler som håndklær og duker, sengetøy fra et samarbeid mellom møbelgiganten IKEA og Walter van Beirendonk, javabatikk, afrikansk battist, egne klær, malekluten som kunstneren tørker penslene sine med.

Utvalget gjøres basert på stoffenes visuelle og taktile kvaliteter, så vel som deres evne til å holde på personlige minner og deres kulturhistoriske betydning som spenner fra oldtidens silke som luksusprodukt til dagens globaliserte storproduksjon av fast fashion.

Flagg og bannere forbindes med å kreve tilhørighet, enten til et fysisk sted, et politisk ståsted, en trosretning eller biologisk avstamming. Lorenzens arbeider danner kunstneriske undersøkelser av mulige samfunn og nasjoner, i mulige for- og fremtider der øst og vest, sør og nord opphever hverandre.

Anna Christina Lorenzen har studert ved University of applied sciences, Hamburg (2000-2002) og Kunsthøgskolen i Bergen (2002 – 2008). Hun har hatt separatutstillinger og har deltatt ved en rekke gruppeutstillinger og gjestekunstneropphold i inn- og utlandet.

I 2017 ble hun tildelt Norske Kunstforeningers Debutantpris på Høstutstillingen for tresnittet “An Uncut Line (Eques). I det siste har hun vist arbeider ved utstillinger på Haugesund Billedgalleri, Galleri Norske Grafikere, Galleri Golsa, KODE, Visningsrommet USF og Wisconsin Museum of Fiber Arts.

ANBEFALTE ARTIKLER

Diskusjon