Vi gratulerer Hedvig Lien Rytter, som til daglig har sitt atelier i Nesoddparken med utstillingsåpning i @buskerudkunstsenter onsdag 24.november.

Utstillingen «Livet mellom trærne» ble åpnet av kunstneren Jannik Abel.

“Livet mellom trærne” – Tusjpenn på papir

Livet mellom trærne består av tegninger utført med tusjpenn på papir og installasjoner av nye og gamle trematerialer. Utstillingen tematiserer skogen som et indre rom, en sanselig opplevelse og knytter en tråd mellom barndommens lek og voksenlivets lengsel og virkelighet.Motivene kretser rundt iscenesettelser av naturen og menneskeskapte konstruksjoner. Tegningene er intime beskrivelser av ulike rom i skogen, der naturens syklus av forfall og nytt liv tematiseres. Rytter bruker fotografi som et skisseverktøy, mens skogen og nærområdet der hun bor og ferdes er gjenstand for mye inspirasjon.

Ensomhet og frihetssøken

Lien Rytters arbeider kretser om temaer som ensomhet og frihetssøken, om livets skjørhet og forgjengelighet, samtidig som de også inviterer til undring, glede og gir betrakteren muligheter til å se noe nytt i det som en gang har vært.

– «Jeg er ute etter å beskrive følelser, og forestillinger jeg har hatt siden jeg var liten om hvordan det ville være å bo der ute under en rot, hva man trenger for å eksistere. Som voksen er fremdeles tegningen et rom for meg å være i».

Hedvig Lien Rytter (f. 1974) jobber med tegning, maleri og installasjon. Hun har sin utdanning fra blant annet Statens Kunstakademi og Universitetet i Oslo. Rytter har stilt ut på Tegneforbundet, Galleri Hellviktangen og Galleri Skråner. Hun har også deltatt en rekke ganger på landsdelsutstillingen, Østlandsutstillingen. Dette er hennes første utstilling i Drammen.Utstillingen er støttet av Regionale prosjektmidler for visuell kunst.

ANBEFALTE ARTIKLER

Diskusjon