EMAIL

info@nesoddparken.no

Nesoddparkens Hevig Lien Rytter er en av sju kunstnere som deltar i Tegnerforbundets utstilling “Utopia”. Finn ut mer om utstillingen Tegnerforbundet – “Utopia”.

Hedvig Lien Rytter (f. 1973) arbeider hovedsakelig med tegning, men har bakgrunn i maleriet. Lien Rytters tegninger er utført med svart tusjpenn og blyant på papir. Motivene er gjerne iscenesettelser av natur og menneskeskapte konstruksjoner. Utgangspunkt for tegningene er ofte fotografiske skisser og billedmateriale fra hennes egen historie. Tegningene beveger seg vekk fra en direkte gjengivelse av virkeligheten, og gir rom for eksistensielle temaer som ensomhet og frihetssøken, samt livets skjørhet og forgjengelighet. Hedvig Lien Rytter bor og arbeider på Nesodden.

“Drømmen” viser to barn som bygger en trehytte sammen. Det er noe forfallent og apokalyptisk ved bildet. Naturen rundt figurene ser nærmest ut til å bli utvisket, og igjen står menneskene med en skjør struktur de har bygget selv. Et motiv som kan lede tankene til klimaendringer, bærekraftighet, håp, og ikke minst hvilken framtid våre barn vil vokse opp i.

Bilde: “Drømmen”. 2021. Tusj på papir. 101 x 145 cm.

ANBEFALTE ARTIKLER

Diskusjon