Email: cmuryn@gmail.com
Mobil: 40878085
Instagram: @cathrinemyrun 
Nettside: muryn.no

Jeg er en visuell kunstner med fokus på maleri, og har gjennom 20 år utforsket og utviklet et abstrakt formspråk.

Jeg er opptatt av maleriet som objekt,- en egen virkelighet, metafor-verden. – en referanse. Jeg jobber med språk. Det språkløse. Det abstrakte maleriet som språk. – Rytme, temperament, farge og materialitet. Lys og mørke. Komposisjoner som ligger mellom det poetiske og det ekspressive. Gjennom tekstur og farge skapes atmosfæren, en stemning.

Inspirasjonen kommer fra naturinntrykk, lysobservasjoner, fysiske minner, intuitivt malt sammen med egne sinnsstemninger, erfaringer og følelser. Jeg maler landskap som ikke er natur, som gir en opplevelse av natur, eller en gjenkjennelse av indre natur. Bilder som også er preget av det selvbiografiske avtrykket jeg setter, og mine tolkninger underveis. 

Mitt hovedmedium er akryl på lerret, og jeg foretrekker det kvadratiske formatet, eller det som ligger nær det kvadratiske. Slik virker bildene som utsnitt av noe større. Jeg tøyer formatet, lar linjer og former forsvinne ut i alle retninger, som om bildet fortsetter der lerretet slutter. Slik viskes også grensene mellom verk og virkelighet noe bort. Min intensjon er å utvide forestillingsrom, at maleriene skal rydde rom for betrakteren, slik at dialogen fortsetter.

Jeg bor og arbeider nå på Nesodden, men mitt hovedvirke har foregått i Catalonia og Frankrike, hvor jeg har deltatt på en rekke separatutstillinger og jurierte kollektivutstillinger. Jeg har bilder i flere kunstsamlinger i Europa, blant annet fire verk hos Lluís Peñuelas Reixach, tidligere generalsekretær ved Gala-Dalí-stiftelsen. Jeg er kjøpt opp av Nesodden kommune, og Clohars-Carnoët kommune, i Bretagne.