LISE STEINGRIM / MALERIER / ÅPNING 24.3. KL. 1200

Steingrim er en veletablert billedkunstner med base på Nesodden, og vi gleder oss stort over å få vise hennes arbeider på Nesoddparken!

I denne utstillingen viser Steingrim frem arkitekturen som skjøt frem i Norge i etterkrigstiden. Behovet for nye boliger var enormt, og de første drabantbyene rundt hodvedstaden kom til ved hjelp av effektiv arkitektur og forenklede byggeløsninger.  Denne norske formen for funksjonalisme var insiprert av den banebrytende ideologien rundt det “å bo” som vokste frem i kretsen rundt Bauhaus og Le Corbusier i mellomkrigstiden i sentral-Europa.

Urban bebyggelse ble skrellet for ornament og pynt, og blokkene var bomaskiner, som skulle romme alle hvedagens livsnødvendigheter. Bygging i høyden skulle frigi grøntarealer til fri utfoldelse for innbyggerne. Disse funksjonalistiske doktrinene fungerte dessverre ikke alltid i praksis.

Uansett viser Lise Steingrim frem de rene linjene, de sobre fargene og ideen om et enklere liv anes i det fjerne. Med full kontroll på de maleriske virkemidlene hun har til rådighet vises den funksjonalististe arkitekturen i Steingrims billedunivers frem fra sin beste side. Tett opptil Corbusiers opprinnelige plan for mennesket og arkitektur.

ANBEFALTE ARTIKLER

Diskusjon