EMAIL

info@nesoddparken.no

Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter åpnet i det gamle Sandvoldenbygget i 2009. Da hadde bygningen, som var Nesoddens første hjem for eldre, delvis stått tom, vært asylmottak, barnehage og annet siden årtusenskiftet. Nesoddparken skulle fungere som et studiofelleskap for kommunens mange kunst- og kulturarbeidere. Daværende ordfører Christian Hinze-Holm kunne åpne dørene for senteret høsten 2009 etter flere år med prosjektering, planlegging og oppgradering av bygget.

Nesoddparken har sirka 60 studioer til utleie for profesjonelle aktører innen kunst og kultur. Disse er relativt nøkterne i størrelsen som går fra 8 til 22 kvadrat pr. enhet. Det er også fellesverksteder for keramikk, silketrykk og grafisk dyptrykk.Hovedbygget er plassert i Nesoddens største offentlige park, et område på omlag 19 mål. I denne åpnet skulpturparken Wildlife i 2017.

I 2020 åpnet også Viken fylkes nye visningsrom, kunsthallen / nesoddparken, et midlertidig bygg som skal huse norsk og internasjonal billedkunst.

Organisering

Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter er organisert som et privat ideelt aksjeseleskap. Det vil si at det ikke tas ut midler fra eventuelle overskudd fra drift til eierne. Eiere er leietakerne selv, som ved inngåelse av kontrakt forplikter seg til å kjøpe 5 aksjer à kr. 1000,- Disse kan selges tilbake til Nesoddparken ved kontraktens opphør. Øvrige eiere er Viken fylke med størst andel, og enkelte private investorer og bedrifter fra Nesodden og omegn.

Det er daglig leder som står for drift, program og utvikling. Denne rapporterer til styret. Videre er det engasjert vaktmester, renholder, en ansvarlig for markedsføring og sosiale medier, og regnskapsfører.