Tone Ørvik er en canadisk-norsk billedhugger, glasskunstner og forfatter.  Hun arbeider med skulpturer – ansikter, figurer og portretter for private og offentlige oppdrag – i støpt glass, keramiske prosesser og bronse.

I fokus for hennes arbeid står utforskning av glass som materiale for skulptur; hvordan narrativ og vår persepsjon av menneskers erfaringer endres gjennom ulike materialer, spesielt i spenningen mellom gjennomskinnelig og opakt glass.

Ørvik har en MA i Glass fra England, og utstillingsbakgrunn fra innflytelsesrike gallerier i USA og Canada. Hun har nå atelier på Nesodden og stiller også ut på østkysten i USA, primært Boston-området.

Ørvik underviser og foreleser om skulptur og glass. Hun gir workshops i skulptur og portrett i leire, og var i 5 år hovedlærer i skulptur ved Kragerø Kunstskole.

I september 2022 ble fagboken om glasskunst “Pate de Verre: The Material of Time” som Ørvik har skrevet med Dr. Max Stewart utgitt på på Schiffer forlag i USA. Se her: https://schifferbooks.com/products/pate-de-verre?_pos=1&_sid=49df11278&_ss=r 

Hun har tidligere skrevet ungdomsromanen “Bare for en uke” utgitt av Cappelen Damm, og artikler om skulptur.

Nettside: https://toneorvik.net/