“Jeg har ikke så mye tid til å tvile…” forteller Årets nykommer Lars August Stensli, 21 åringen fra Nesodden som åpnet sin første separatutstilling i Nesoddparken lørdag 15.januar. Utstillingen er åpen hver helg frem til 20. februar.

Lars August Stensli – video: Frimann Film
KUNSTHALLEN // Nesoddparken presenterer Lars August Stensli (f. 2000) som første utstiller i 2022. 

På tross av sin oppsiktsvekkende unge alder har Stensli allerede vært med på flere juryerte utstillinger og blitt kjøpt inn av det offentlige.

Lars Stensli er født og oppvokst på Nesodden, har gått to år på Bærum kunstskole og bor for tiden på Øland i Sverige. 

Som så fantastisk ung skulle en tro at Stensli har malt siden barnsben, men nei, han begynte sin utforskning av maleriet for 3 år siden.

Det tilligger kun særskilte talenter å nærmest umiddelbart finne frem til et uttrykk som er gjenkjennelig for publikum.

Stensli fremstår som en maler som har prøvet og feilet i årevis, for så endelig å lande på en form, men slik er altså ikke denne fascinerende historien.

Maleriene til Lars August Stensli har alle resonans i norsk kunsthistorie. Her finnes skogen til Erling Enger, de suggererende strøkene til Munch, og de hardt uthuggende figurene til Ludvig Eikaas.

Likefullt finner denne unge mannen sin egen vei mellom historiens inspirasjon. Her er underfundige fortellinger som er malt med en røff sikkerhet som, uavhengig av Stenslis unge alder, uansett er billedkunst av høy kvalitet. 

Kurator: Marianne Gathe

ANBEFALTE ARTIKLER

Diskusjon