Velkommen til POP UP utstilling i Nesoddparkens prosjektrom.
Utstillingen er åpen i helgen og står frem til 18. desember.
Malin Redvall og Cathrine Muryn som til daglig begge har sine atelierer i Nesoddparken viser noen av sine arbeider i prosjektrommet i adventshelgene. Utstillingen og Nesoddparkens kafé er åpen lørdager og søndager kl 13.00-16.00.

MALIN OM SITT ARBETE:
«Min och vattnets lek med pigmenten.

Just nu målar jag stora former. Jag använder mycket vatten och låter vattnet flytta pigmenten hellre än att jag placerar dem på exakta platser eller föser dem runt på pappret med penseln. Vattnet banar sig vägar genom de större, tyngre färgkornen som sjunkit ner i papprets hålrum. Det bildas som floddeltan. Tittar jag nära ser jag fantasilandskap. Nya världar jag kan förlora mig i. Tar jag ett steg tillbaka ser jag en stor form.
– Kanske det är en sten?
De små, lätta partiklarna i färgen dansar på vattnets yta. De samlar sig i kanten av vätan. Där skapar de en sylskarp kant mellan det målade och det omålade.
Formen svävar. Det enda som håller den stenliknande klumpen på plats, så att den inte svävar bort, är papprets kanter.
Landskapen och fåglarna jag ofta målar har flugit sin kos och lämnat mig kvar bland stenarna. Stora, tunga, svävande stenar. Ett stycke naturstridig natur. Det känns som magi. Och magi passar mig bra just nu. Vi behöver alla lite magi».

Malin Redvall

CATHRINE OM SITT ARBEID:
“Jeg jobber med språk. Det språkløse. Det abstrakte maleriet som språk. – Rytme, temperament, farger. Landskap som ikke er natur. Eller er det det allikevel?
Jeg observerer hvordan bildene endrer seg, over tid, i møter med. Vil utvide forestillingsrom, at maleriene skal rydde rom for betrakteren, slik at dialogen kan fortsette.
Hvordan henger de sammen?
Hva om jeg zoomer ut, og det viser seg at maleriene danner et større bilde. Vil det bildet da også være abstrakt?

Jeg har de siste 20 årene utforsket og utviklet et abstrakt billedspråk, som er i stadig bevegelse.
Jeg har hatt utstillinger i Catalonia, Frankrike og Norge, og er kjøpt inn av Nesodden kommune, Asplan Viak AS og Varden Spesialistsenter. Jeg har også bilder i kunstsamlinger utenfor Norge, blant annet hos Lluís Peñuelas Reixach, tidligere generalsekretær ved Gala-Dalí-stiftelsen.”

Cathrine Muryn

ANBEFALTE ARTIKLER

Diskusjon